AgriWatch

Tænketank savner flere penge i regeringens landbrugsudspil

Der skal flere penge på bordet i landbrugsforhandlingerne, mener grøn tænketank. De ekstra midler skal bruges på at sikre mange flere CO2-reduktioner, siger programchef.

Foto: PR

Regeringens ambitioner i det fremlagte udspil for landbrugsforhandlingerne er langt fra ambitiøse nok.

Det mener den grønne tænketank Concito, der både efterspørger flere penge og konkrete tiltag, der kan sikre flere CO2-reduktioner, skriver Altinget.

"Klimaambitionerne i regeringens udspil bør øges. De konkrete CO2-reduktioner med kendte teknologier er slet ikke nok i vores øjne, og de vil kunne komme væsentligt længere ned, hvis man vælger at satse stærkere på udtag af klimaskadelige lavbundsjorder," siger Michael Minter, programchef hos Concito, til mediet.

I regeringens udkast til en aftaletekst står 5 ud af 7,3 mio. ton CO2-reduktioner til at blive hentet gennem fremtidig teknologi, som i dag ikke er udviklet, og det er for risikabelt, siger programchefen.

I stedet foreslår tænketanken at sikre 4 mio. ton CO2 fra landbruget ved at udtage flere lavbundsjorder samt have fokus på nitrifikationshæmmere tilsat gødning, øget skovrejsning og bremset metanlækage fra biogasanlæg.

Regeringen og Folketingets partier har genoptaget landbrugsforhandlingerne tirsdag formiddag.

Der ligger 22 mia. kr. på forhandlingsbordet, og det er grænsen, hvis partierne vil være med i en aftale ifølge landbrugsminister Rasmus Prehn.

Mere fra AgriWatch

Forventninger til fransk høst styrtdykker

Tørken raser videre i Frankrig, og det får forventningerne til årets majshøst til at tage et stort dyk. Prognoserne over udbyttet rammer nu det laveste niveau i mindst et årti.

Bioenergien fortsætter højt tempo hos Novozymes

Det danske enzymselskab har lagt yderligere på sin division for bioenergi i andet kvartal, hvor selskabet kan fremvise en organisk vækst på knap 20 pct. Finansdirektøren forventer, at man snart indhenter niveauet før corona.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch