AgriWatch

Ministre kaldes i samråd i sag om landbrugspraktikanter

Støttepartier til regeringen kalder det "chokerende" og "grov forskelsbehandling," at danske og udenlandske landbrugspraktikanter behandles forskelligt. Derfor kalder SF og Enhedslisten to ministre i samråd i sagen.

Enhedslistens beskæftigelsesordfører Victoria Velasquez chokeret over, at der i 40 år har været et hul i loven. | Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Regeringens støttepartier SF og Enhedslisten mener, der skal findes en måde at give udenlandske landbrugspraktikanter de samme rettigheder som danske elever.

Derfor kalder SF nu både udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) samt børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) i samråd i sagen.

Det skriver Fagbladet 3F.

"Det er grov forskelsbehandling og ydmygende, at danske og udenlandske elever behandles forskelligt. Selvfølgelig skal urimelig behandling af udenlandske praktikanter også have konsekvenser for arbejdsgivernes muligheder for at rekruttere nye praktikanter. De nuværende regler smager af racisme, for udenlandske praktikanter er åbenbart ikke lige så meget værd som de danske elever. Denne skævhed i loven skal rettes op," siger SF's beskæftigelsesordfører Karsten Hønge til mediet.

Ligeledes er Enhedslistens beskæftigelsesordfører Victoria Velasquez chokeret over, at der i 40 år har været et hul i loven, hvor udenlandske praktikanter har stået uden retssikkerhed, fortæller hun til Fagbladet 3F.

"Ministrene skal svare på, hvordan en klageadgang kan sikres for udenlandske praktikanter, og om der kan gives sanktioner til landmænd, enten i forhold til at miste godkendelsen til at have elever eller i form af bøder," siger hun til mediet.

Landboforening vil have lempeligere regler for udenlandsk arbejdskraft 

L&F-viceformand tager endnu en tørn i spidsen for europæisk økologiarbejde 

Regeringen åbner igen op for udenlandske landbrugspraktikanter 

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch