AgriWatch

Regeringen åbner igen op for udenlandske landbrugspraktikanter

En aftale om gradvis genåbning åbner op for, at udenlandske landbrugspraktikanter igen kan komme ind i Danmark. En kæmpe lettelse, lyder det fra Landbrug & Fødevarers viceformand.

Foto: PR L&F

Fra den 21. april kan landbruget igen få gavn af tilkommende landbrugspraktikanter fra udlandet.

Det står klart efter, at regeringen sammen med Venstre, Dansk Folkeparti, De Radikale, SF, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti og Liberal Alliance har indgået en aftale om en gradvis genåbning.

Praktikantåbningen er med i første fase af genåbningen, og det vækker glæde hos Landbrug & Fødevarer, hvis medlemmer har måtte klare sig med færre hænder siden 3. februar.

"Det har lagt et enormt pres på medarbejderne på de berørte bedrifter. Samtidig har flere udenlandske unge måtte omlægge deres uddannelse, da de ikke har kunne gennemføre deres planlagte praktikophold i Danmark," siger Lone Andersen, viceformand i Landbrug & Fødevarer, i en skriftlig kommentar.

Ifølge Lone Andersen bliver det nu afgørende, at praktikanterne rent faktisk har mulighed for at søge om opholdstilladelse i Danmark.

Derfor indgår Landbrug & Fødevarer en dialog med Udlændinge- og Integrationsministeriet om at sikre en effektiv sagsbehandling, inden portene åbnes igen om en uge.

Mere fra AgriWatch

Arla vil vinde tovtrækkeri om andelshavernes biogas

Andelsselskabet Arla sætter jagten ind på at skaffe adgang til landmændenes oprindelsesgarantier fra biogasproduktion. Forsker vurderer, at det kan blive svært for producenterne at få biogasgarantierne på egne hænder.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch