AgriWatch

Landboforening vil have lempeligere regler for udenlandsk arbejdskraft

Agri Nord har henvendt sig til Folketinget i håb om at gøre det nemmere for landbruget at skaffe arbejdskraft fra lande uden for EU.

Henrik Dalgaard Christensen, næstformand i Agri Nord. | Foto: PR/Agri Nord

Det er for svært at få dansk landbrug at få udenlandsk arbejdskraft fra lande uden for EU.

Det mener landboforeningen Agri Nord, der af den årsag har henvendt sig til til Folketingets Udlændinge- og Integrationsudvalg med håb om at få lempet reglerne.

"Det er vigtigt, at vi kan opretholde vores produktion, og det kræver altså, at vi har adgang til arbejdskraft," siger Henrik Dalgaard Christensen, næstformand i Agri Nord i en meddelelse.

Han hæfter sig blandt andet ved en regel om, at personer fra lande uden for EU som udgangspunkt har 12 måneders praktik, hvilket foreningen gerne vil have øget til 18 måneder.

I dag kræver det en ansøgning, hvis et praktikophold skal forlænges til 18 måneder, men det er ifølge Agri Nord en langsommelig og usmidig proces.

Opposition vil have bremset stop for udenlandske landbrugspraktikanter

Tilsyn skærper coronakontrol med udenlandsk arbejdskraft i landbrug og slagterier

Mere fra AgriWatch

Oksekødsfesten er slut: Nu falder noteringen

Efterspørgslen på oksekød har været faldende de sidste par måneder, hvilket skyldes høje priser i supermarkederne. Prisudviklingen på især hverdagsprodukter trækker Danish Crowns notering ned.

Forslag: Avlere skal have mink PCR-testet hver uge

Fødevarestyrelsen skal PCR-teste mink på alle farme i Danmark en gang om ugen. Sådan lyder forslaget fra regeringen, der dog ikke kan svare på, hvordan det skal foregå. Umuligt, lyder det fra formand.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch