Rådgiver forudser stort pres på landmænd som følge af forlænget praktikantstop

Det midlertidige stop for at få nye udenlandske praktikanter til Danmark er blevet forlænget. Det kommer til at give udfordringer på bedrifterne, vurderer rådgiver.
Foto: PR/Velas
Foto: PR/Velas

Mandag besluttede regeringen at forlænge det omdiskuterede praktikantstop, så det løber til 15. april.

Det vil blive et problem for de landmænd, der er afhængige af den udenlandske arbejdskraft. Det vurderer Jens Skov Rasmussen, rekrutteringskonsulent hos Velas.

"Der er ingen tvivl om, at det vil lægge et betydeligt pres på landmanden. Hvis man pludselig mangler en eller to medarbejdere, som man havde forventet skulle komme og løse en række opgaver, så stiller det meget store krav til landmanden og den øvrige bemanding, som pludselig skal til at løbe meget, meget hurtigere. Der vil jo simpelthen ikke være timer nok i døgnet til at løse alle opgaverne," siger Jens Skov Rasmussen i en pressemeddelelse.

Han rådgiver landmænd om ledelse og står for at rekruttere udenlandsk arbejdskraft til de danske bedrifter.

Han mener ikke, det er muligt at ansætte danskere i samme roller, da det vil være markant dyrere. Ifølge rådgiveren forsøger en del landmænd lige nu at afdække sig gennem vikarbureauer, mens det i nogle tilfælde kan lade sig gøre, at nogle udenlandske praktikanter forlænges med et halvt år.

Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) fortalte 25. februar til AgriWatch, at han vil åbne for nye tilladelser hurtigst muligt.

"Jeg følger situationen tæt og er indstillet på, at vi hurtigst muligt åbner op for meddelelsen af opholdstilladelser, når situationen tillader det. Landbruget har bedt os hjælpe i denne situation ved at give mulighed for, at landbrugspraktikanter, der allerede er i Danmark, kan få lov til at blive her et halvt år mere. Derfor har vi tidligere på måneden udstedt en ny bekendtgørelse, som giver mulighed for netop dette," skrev ministeren i et skriftligt svar til AgriWatch.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også