Nordisk partnerskab lancerer liste af forslag til et grønnere landbrug

En rapport fra en dansk, svensk og finsk organisation har opsat 40 konkrete anbefalinger til, hvordan man kan fremme en bæredygtig udvikling mod et mere plantebaseret landbrug.
Foto: PR/ Rådet for Grøn Omstilling
Foto: PR/ Rådet for Grøn Omstilling

40 konkrete anbefalinger til et mere plantebaseret landbrug er det blevet til, efter de tre aktører danske Rådet for Grøn Omstilling, svenske Airclim og finske Natur och Miljö har fremlagt en rapport om det nordiske landbrug.

Rapporten hedder "Nordisk mad i forandring – muligheder for lavere udledninger i landbruget," hvor anbefalingerne udspringer fra.

”Vores fødevarer står for en rigtig stor del af vores miljøaftryk. Det drejer sig især om drivhusgasudledninger og næringsstofudledninger fra den animalske produktion, og en foderproduktion, der lægger beslag på enorme arealer herhjemme og i udlandet. Men med rapporten og anbefalingerne giver vi vores bud på, hvordan en omstilling af landbruget kan se ud,” siger Annika Lund Gade, landbrugsrådgiver i Rådet for Grøn Omstilling, i en pressemeddelelse.

Anbefalingerne tager afsæt i konkrete virksomheder og landbrug, der producerer mere bæredygtigt.

Der er blandt andet blevet taget afsæt i Organic Plant Protein, der producerer planteproteiner på ærter og bønner, som kan blive et alternativ til kød.

"Der er mange måder at forbedre bæredygtigheden, og derfor indgår der også meget forskellige virksomheder i rapporten, som på hver deres måde viser en mulig vej. Men ligesom vi har brug for at reducere mængden af kød i vores kost for at reducere vores klimaaftryk, så skal der være mindre og bedre animalsk produktion og meget mere produktion af plantebaseret mad, og derfor fylder det plantebaserede meget i rapporten," siger Annika Lund Gade

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Læs også