Nyt Danmarkskort skal matche landmænd med plantebaserede selskaber

Et digitalt overblik over danske producenter af bælgplanter og fødevarevirksomheder skal medvirke til, at parterne kan indgå samarbejder og styrke den danske position på området for plantebaserede fødevarer.
Foto: Thomas Borberg/Politiken/Ritzau Scanpix
Foto: Thomas Borberg/Politiken/Ritzau Scanpix

Producenter af bælgplanter og virksomheder, der producerer plantebaserede fødevarer, skal lettere kunne finde hinanden og indgå partnerskaber.

Derfor har Seges i samarbejde med Økologisk Landsforening udviklet en platform, der skal matche de to parter. Det skriver Seges i en pressemeddelelse.

Gennem et digitalt Danmarkskort kan der fremover dannes et overblik over, hvem der producerer bælgplanter i landet, og hvem der forarbejder afgrøden, inden den skal sælges til forbrugerne.

"Man kan med rette spørge, hvorfor vi i Danmark importerer bælgplanter til fødevareproduktion, når vi selv kan producere dem. Forklaringen skal blandt andet findes i et manglende distributionsled i værdikæden, der gør, at producenter og aftagere ikke har kontakt med hinanden," siger Troels Toft, direktør for plantesektoren i Seges, i meddelelsen og fortsætter:

"Fødevarevirksomhederne ved reelt for lidt om, hvad danske landmænd kan producere, og landmændene ved reelt for lidt om, hvad fødevarevirksomhederne ønsker. Derved er der et kæmpe forretningspotentiale, der går tabt. Det her er en mulighed for de landmænd, som ønsker at dyrke højværdi-afgrøder til fødevarer."

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også