AgriWatch

Nyt Danmarkskort skal matche landmænd med plantebaserede selskaber

Et digitalt overblik over danske producenter af bælgplanter og fødevarevirksomheder skal medvirke til, at parterne kan indgå samarbejder og styrke den danske position på området for plantebaserede fødevarer.

Foto: Thomas Borberg/Politiken/Ritzau Scanpix

Producenter af bælgplanter og virksomheder, der producerer plantebaserede fødevarer, skal lettere kunne finde hinanden og indgå partnerskaber.

Derfor har Seges i samarbejde med Økologisk Landsforening udviklet en platform, der skal matche de to parter. Det skriver Seges i en pressemeddelelse.

Gennem et digitalt Danmarkskort kan der fremover dannes et overblik over, hvem der producerer bælgplanter i landet, og hvem der forarbejder afgrøden, inden den skal sælges til forbrugerne.

"Man kan med rette spørge, hvorfor vi i Danmark importerer bælgplanter til fødevareproduktion, når vi selv kan producere dem. Forklaringen skal blandt andet findes i et manglende distributionsled i værdikæden, der gør, at producenter og aftagere ikke har kontakt med hinanden," siger Troels Toft, direktør for plantesektoren i Seges, i meddelelsen og fortsætter:

"Fødevarevirksomhederne ved reelt for lidt om, hvad danske landmænd kan producere, og landmændene ved reelt for lidt om, hvad fødevarevirksomhederne ønsker. Derved er der et kæmpe forretningspotentiale, der går tabt. Det her er en mulighed for de landmænd, som ønsker at dyrke højværdi-afgrøder til fødevarer."

Mere fra AgriWatch

Topdanmark: Ekstremt vejr øger efterspørgsel på forsikringer

Vejrfænomener har i år ramt globalt og sat øget fokus på klimaforandringernes betydning - ikke mindst for landbruget. Herhjemme forventer det største forsikringsselskab inden for landbrug, at efterspørgslen på afgrødeforsikringer vil stige omkring 20 pct. årligt.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch