AgriWatch

Styrelse reducerer landbrugets kvælstofkrav

En udbygget metode har fået Miljøstyrelsen til at forkorte vejen frem mod landbrugets kvælstofkrav.

Foto: PER FOLKVER

Der er nu kortere vej til at nå kvælstofkravet for landbruget, efter Miljøstyrelsen har lavet en ny vurdering af behovet for reduktion.

I stedet for 15.000 ton lyder reduktionsmålet nu på 13.100 ton, skriver Altinget.

Årsagen er, at Miljøstyrelsen har udbygget metoden til at opgøre, hvornår der er nået en god økologisk tilstand i vandmiljøet frem mod 2027.

Den nye metode ser på, hvad det præcise behov for reduktion er i enkelte vandområder, hvor der har vist sig at være store geografiske forskelle.

Indtil videre har regeringen lagt en plan for de første 10.400 ton, mens en plan for de resterende ton er blevet udskudt til 2024.

Som AgriWatch tidligere har beskrevet, lavede Aarhus Universitet en regnefejl, der betød, at Danmark udledte mindre kvælstof end tidligere antaget.

Regnefejlen kom frem i 2020 og skabte stor utilfredshed i Landbrug & Fødevarer.

"Vi prøver ikke at løbe fra, at vi har en udfordring med vores kvælstofforbrug. Men vi har et krav om, at beslutninger skal ske på et ordentligt fagligt grundlag," udtalte daværende formand for Landbrug & Fødevarer, Martin Merrild.

Mere fra AgriWatch

Krenkerup Gods dropper økologien

I 2017 valgte Krenkerup Gods på Lolland at omlægge en del af planteavlen til økologisk drift, men nu bliver den beslutning dog rullet tilbage. "Hovedårsagen er, at der ikke er penge i det," lyder begrundelsen.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch