AgriWatch

Greenpeace: Regeringen dumper med et brag

Det er et utroværdigt bud på Danmarks klimaudfordringer på landbrugsområdet, som regeringen onsdag har spillet ud med. Det mener Greenpeace, der går ind for at reducere produktionen af kød.

Kristine Clement, kampagneleder for landbrug og skov hos Greenpeace. | Foto: PR/Greenpeace

Regeringens klimaudspil møder hård kritik fra Greenpeace.

"Regeringen kan få et 12-tal for den grønne indpakning af sit udspil, men indholdet dumper med et brag på at være ude af takt med klimakrisen og milevidt fra det nødvendige for at indfri 70-procentsmålet. Med en totalfredning af Danmarks storproduktion af kød leverer regeringen et uacceptabelt og utroværdigt bud på, hvordan Danmark skal løse de alvorlige problemer med landbrugets enorme udledninger af drivhusgasser og kvælstof," siger Kristine Clement, kampagneleder for landbrug og skov hos Greenpeace, i en pressemeddelelse.

Greenpeace opfordrer i sit indspil til regeringen til bl.a. en gradvis halvering af antallet af køer og svin frem mod 2030 som bej til at indfri 70-procentsmålet samt udtag af 100.000 hektar lavbundsjorde. Organisationen henviser til, atøkonomieksperter fra Den Internationale Valutafond, IMF også anbefaler at sætte dette halveringsmål for dansk landbrug.

"Regeringen spiller hasard og sætter stort set alle jetoner på usikre teknologi-løsninger frem for at sikre landbrugets landbrugets nødvendige omstilling med løsninger, som vi ved virker og leverer nødvendige reduktioner allerede i dag. Der er brug for en markant reduktion af  svin og kvæg, så Danmark kan få landet tilbage, og vi kan nå vores klimamål, sikre et sundt vandmiljø og plads til mere skov og natur. Der er ikke brug for endnu en hockeystav-strategi, der leverer for lidt og for sent," siger Kristine Clement.

I regeringens udspil er der lagt op til en række nye tiltag, der skal reducere landbrugssektorens udledning af drivhusgasser med det, der svarer 6,6 millioner ton CO2. Heraf skal 5 millioner ton CO2 findes ved hjælp af nye teknologier som især pyrolyseteknologi.

Mere fra AgriWatch

Arla vil vinde tovtrækkeri om andelshavernes biogas

Andelsselskabet Arla sætter jagten ind på at skaffe adgang til landmændenes oprindelsesgarantier fra biogasproduktion. Forsker vurderer, at det kan blive svært for producenterne at få biogasgarantierne på egne hænder.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch