AgriWatch

SF vil have national strategi for fremtidens fødevarer

Støttepartiet vil blandt have en massiv satsning på stamcellebaseret kød og mælk. Derudover der skal investeres millioner i forskning og udviklingen af plantebaserede fødevarer.

Foto: Stine Bidstrup/Ritzau Scanpix

Fremtidens fødevarer skal under et større lup mener SF.

Partiets fødevarerordfører Carl Valentin og tidligere folketingsmedlem Steen Gade står bag et debatindlæg, hvor de peger på partiets bud på en fremtidig fødevarepolitik.

Det fremgår af indlægget i Berlingske.

I kommentaren peger støttepartiet på, at der skal en strategi for fødevarer til, for at Danmark kan holde sin position som fødevareproducerende nation.

"I SFs øjne er der behov for, at regeringen øjeblikkeligt samler erhvervsliv og forskere om udarbejdelsen af en national strategi for udvikling af fremtidens fødevarer. Og stod det til os, kom en sådan strategi – udover stamcellebaseret produktion af kød og mælk – også til at omfatte plantebaserede fødevarer og biologisk baserede plantebeskyttelsesmidler. Endelig bør der investeres et trecifret millionbeløb i forskning, udvikling og demonstration inden for området," skriver politikerne i indlægget.

Partileder Pia Olsen Dyhr (SF) har tidligere sagt, at der skal aftales markante klimareduktioner i de snarlige forhandlinger om landbruget – ellers må regeringen se sig om efter et andet flertal.

Det er i første omgang landbrugsminister Rasmus Prehn, der vil komme med sit udspil til forhandlingerne om landbrugets klimareduktioner. Udspillet er endnu ikke præsenteret.

SF og R kræver markant klimamål for landbruget

Landbrugsminister: "Vi skal ikke presse svinebruget ud af Danmark"

SF om forskningsbesparelser: "Helt galimatias" 

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch