AgriWatch

SF om forskningsbesparelser: "Helt galimatias"

Besparelser på blandt andet Aarhus' Universitets grønne landbrugsforskning skal tages af bordet, mener SF's klimaordfører.

Foto: Jens Dresling

Millionbesparelser på Aarhus Universitets fakultet for Technical Sciences vækker harme hos SF.

I hvert fald vil besparelser på den grønne landbrugsforskning være "helt galimatias" ifølge partiets klimaordfører Signe Munk, skriver Viborg Stifts Folkeblad.

"For mig at se er det fuldstændig afgørende for den grønne omstilling i landbruget, at vi har et helt toptunet forskningshold, der hjælper os politikere med det faglige grundlag for regulering af kvælstof og klimagasser - bare for at nævne noget," skriver Signe Munk på Facebook.

Jørgen E. Olesen, der er Institutleder på Aarhus Universitet, har tidligere advaret mod besparelser på området, da det vil betyde, at universitetet ikke kan levere den nødvendige forskning og myndighedsrådgivning.

Besparelserne vil blandt andet ramme Foulum Forskningscenter, hvor der arbejdes på den nye produktion af græsprotein.

I starten af marts kom det frem, at fakultetet Technical Sciences skal spare 70 mio. kr., hvor institutterne Bioscience, Miljøvidenskab og Agroøkologi blandt andet indgår.

Mere fra AgriWatch

L&F i svar til DLG: Det, I beder om, findes ikke

Interesseorganisationen Landbrug & Fødevarer kan ikke umiddelbart imødekomme DLG’s ønske om et ændret medlemskab. Det, som grovvarekoncernen har ønsket, er ikke på hylderne, lyder det. Dermed skal der træffes et valg inden nytår.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch