Støttepartier vil have konkrete tal på bordet i klimaplan

Regeringen skal fremlægge et bindende mål for, hvor meget landbruget skal reducere sine udledninger med inden 2030, lyder det fra flere støttepartier.
Foto: Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Når landbrugsminister Rasmus Prehn og regeringen fremlægger sin klimaplan for landbruget til foråret, skal der stå nogle helt specifikke tal.

Flere støttepartier til regeringen vil have et konkret tal på, hvor meget landbruget skal nedbringe sin udledning af drivhusgasser med inden 2030, skriver Børsen.

"Der skal laves et bindende reduktionsmål. Det kan ministeren ikke komme uden om," siger klimaordfører for SF, Signe Munk, til mediet.

Også Enhedslistens Søren Egge Rasmussen efterlyser konkrete tal, hvor han påpeger, at det eneste tal i regeringens syv overordnede principper er ministersekretærens telefonnummer.

Ifølge Rasmus Prehn skal et måltal diskuteres sammen med de andre ordførere.

"Det er jo der, hvor vi får brug for at gå ind i det her rum og diskutere det med de andre ordførere. Det nytter ikke noget, at vi bare står i hver sit ringhjørne i en boksearena og råber et måltal, hvis man ikke har alle konsekvenserne med. Det er det, vi vil prøve at få ind i rummet nu," siger Rasmus Prehn til mediet.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også