AgriWatch

Støttepartier vil have konkrete tal på bordet i klimaplan

Regeringen skal fremlægge et bindende mål for, hvor meget landbruget skal reducere sine udledninger med inden 2030, lyder det fra flere støttepartier.

Foto: Jens Dresling

Når landbrugsminister Rasmus Prehn og regeringen fremlægger sin klimaplan for landbruget til foråret, skal der stå nogle helt specifikke tal.

Flere støttepartier til regeringen vil have et konkret tal på, hvor meget landbruget skal nedbringe sin udledning af drivhusgasser med inden 2030, skriver Børsen.

"Der skal laves et bindende reduktionsmål. Det kan ministeren ikke komme uden om," siger klimaordfører for SF, Signe Munk, til mediet.

Også Enhedslistens Søren Egge Rasmussen efterlyser konkrete tal, hvor han påpeger, at det eneste tal i regeringens syv overordnede principper er ministersekretærens telefonnummer.

Ifølge Rasmus Prehn skal et måltal diskuteres sammen med de andre ordførere.

"Det er jo der, hvor vi får brug for at gå ind i det her rum og diskutere det med de andre ordførere. Det nytter ikke noget, at vi bare står i hver sit ringhjørne i en boksearena og råber et måltal, hvis man ikke har alle konsekvenserne med. Det er det, vi vil prøve at få ind i rummet nu," siger Rasmus Prehn til mediet.

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch