AgriWatch

Rasende minkavler vil have magthavere straffet

Efterspillet om den drastiske beslutning om at aflive den danske minkindustri kører for fuldt tryk. Vestjysk minkavler vil have magthavere sendt i fængsel, hvis der bliver dokumenteret væsentlige lovbrud.

Foto: Marius Renner

Vreden har vokset sig stor hos den nu tidligere minkavler Flemming Madsen fra Naabjerg i Vestjylland.

Han mener, beslutningen om aflivningen af samtlige danske mink skal have meget store retslige konsekvenser, hvis granskningskommissionen dokumenterer lovbrud.

Det skriver Politiken tirsdag.

"Hvis det viser sig, at hele minkproduktionen er slået ned i et beskidt politisk, taktisk spil. Hvis det viser sig, at nogle af vore magthavere og embedsmænd har skjult væsentlige informationer om projektets lovlighed, så skal de da i fængsel," siger Flemming Madsen.

I slutningen af marts skrev Politiken, at Justitsministeriet ifølge dokumenter gav politiet ordrer om at gå forrest i arbejdet med at aflive de danske mink, selvom der ikke var hentet lovhjemmel.

Blandt dokumenterne var et faktaark med overskriften 'Tiltag til aflivning af mink', mens det fremgår, at der skal "iværksættes en nødplan for aflivning," og at det skal ske "under ledelse af Rigspolitiet."

De danske minkavlere står sammen med følgeindustrien til at modtage en samlet erstatning i omegnen af 18 mia. kr.

Medie: Ministerium gav politiet ordre til ulovlig minkaflivning

Muligt embedsmisbrug fra officer i minksag undersøges

Ministerium tilbageholder centralt minkdokument

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch