AgriWatch

Politiforening revser ministerium efter nye oplysninger om minkaflivninger

Det er faldet Politiforeningen for brystet, at det var Justitsministeriet, der satte Rigspolitiet i gang med minkaflivninger.

Foto: Andrew Kelly/Reuters/Ritzau Scanpix

Politiken har afsløret, at det var Justitsministeriet, der satte Rigspolitiet i gang med minkaflivninger i efteråret.

Det falder ikke god i jord hos Politiforeningen, skriver avisen.

"Når man kvajer sig, så skal man også selv tage ansvaret for det. Så skal man ikke begynde at tørre det af på nogle andre. I det her tilfælde rigspolitichefen og Rigspolitiet," siger Klaus Byrjalsen, der er næstformand i Rigspolitiforeningen til avisen.

Foreningen har flere gange kritiseret fremgangsmåden i minksagen, og senest skød foreningen i december også efter justitsminister Nick Hækkerup (S).

Centralt ministerium og styrelse afviser adgang til minkberegninger af frygt for retsopgør 

Tidligere på måneden kom det frem, at auditørkorpset efterforsker en anmeldelse fra en borger om embedsmisbrug fra en officer i minksag.

Det er ikke kun det politiske arbejde i sagen, som er blevet kritiseret fra flere sider. Det er blandt andet myndighedernes håndtering og manglende oplysninger, som fra flere sider er blevet beskudt.

AgriWatch kunne afsløre, at hverken Ministeriet for Landbrug, Fødevare og Fiskeri eller Landbrugsstyrelsen ville lægge beregninger eller korrespondancer frem, der var baggrunden for den aftale til 18,8 mia. kr., som politikerne vedtog.

Milliarder går til direkte erstatning til minkavlere og følgeindustri. Foreningen Danske Mink kaldte det over for AgriWatch kritisabelt, at myndighederne ikke ville lægge beregninger frem.

Medie: Ministerium gav politiet ordre til ulovlig minkaflivning

Muligt embedsmisbrug fra officer i minksag undersøges 

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch