AgriWatch

Klimaminister vil have konsolideret faglig viden om lavbundsjord

Det er svært for regeringen at drive arbejdet med udtagning af lavbundsjord, når der er modstridende signaler om, hvad der kan lade sig gøre. Det mener klimaministeren, som vil skabe fælles fodslag.

Foto: Emil Agerskov

Udtagning af kulstofrig lavbundsjord bliver en central del af den klimaaftale for landbruget, der bliver forhandlet om i disse uger. En af udfordringerne har dog været usikkerheden om, hvor stort et areal det er muligt at tage ud.

Klimaminister Dan Jørgensen (S) vil have skabt konsensus. Det skriver Information.

"Problemet er den store faglige uenighed om, hvad det egentlig vil sige – hvor meget jord der egentlig er og af hvilken karakter. Det skal vi have afklaret i forhandlingerne ved blandt andet en konsolidering af den faglige del. For det er ganske svært, når man som regering får helt modstridende signaler om, hvad der kan lade sig gøre."

Danmark har ca. 170.000 hektar kulstofrige lavbundsjord. I 2018 udledte de lavbundsjorder ca. 4,8 mio. ton CO2-ækvivalenter. Det svarer til over halvdelen af den samlede udledning, der finder sted ved dyrkningen af jorder i Danmark. Det er, selvom de kun udgør 7 pct. af landbrugsarealet.

L&F og Naturfredningsforening klar med ni-punktsplan for udtag af lavbundsjorde

"Det er bedre at nå helt i mål med en lidt mindre målsætning end at nå 10 pct. i mål med en høj målsætning"

Professorer vil have ny jordreform hurtigt

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch