L&F går mod kritik fra Fødevareforbundet: Vi sikrer danske arbejdspladser

Et jobløst landbrug bør ikke have en fremtid i Danmark, mener formand for Fødevareforbundet, men kritikken er ikke fair, siger L&F-direktør. Hun understreger, at fødevaresektoren skaber mange danske arbejdspladser.
Foto: Gregers Tycho/ERH
Foto: Gregers Tycho/ERH

Landbrug & Fødevarer går i rette med Fødevareforbundet, som mener, at den danske fødevaresektor mister sin eksistensberettigelse, når flere og flere arbejdspladser i sektoren rykker til udlandet.

Men ifølge adm. direktør for Landbrug & Fødevarer, Anne Ahrnung, sikrer fødevarevirksomhederne og de danske landmænd mange arbejdspladser i landet, skriver hun i et indlæg i Altinget.

"De tørre tal lyver ikke. Og det er et faktum, at fødevaresektoren sikrer over ti procent af beskæftigelsen i de danske yder- og landkommuner," skriver Anne Ahrnung med henvisning til, at 67 kommuner har mere end 1000 arbejdspladser inden for fødevaresektoren.

Samtidig er det en misforståelse, at danske virksomheders arbejdspladser i blandt andet Kina skal anses negativt, da grundlaget for den kinesiske produktion bygger på danske råvarer, hvor Anne Ahrnung henviser til Danish Crowns aktiviteter i Kina.

Forbundsformand for NNF, Ole Wehlast, har peget på, at fødevarepolitikere skal sætte foden ned og kræve, at dansk landbrug bidrager til samfundet gennem arbejdspladser og ikke kun for egen vindings skyld, som AgriWatch beskrev onsdag.

"Et jobløst landbrug bør ikke have en fremtid i Danmark," skrev Wehlast, der som bekendt bl.a. organiserer de ansatte på slagterierne. Siden 2008 er hvert fjerde job på svineslagterierne i Danmark forsvundet.

I 2019 beskæftigede fødevareklyngen 189.000 mennesker i Danmark.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også