AgriWatch

NNF-formand vil have politikere til at kræve landbrugsjob i Danmark

Et jobløst landbrug bør ikke have en fremtid i Danmark, siger forbundsformand for NNF, der vil have politikere til at sætte foden ned.

Foto: Jens Dresling

Siden 2008 er hvert fjerde job på svineslagterierne i Danmark forsvundet.

Det skriver Ole Wehlast, forbundsformand for NNF, i et debatindlæg på Altinget. Han peger på, at teknologi har overflødiggjort nogle af stillingerne, mens andre er blevet nedlagt, fordi produktionen er rykket ud af landet.

"Fødevarepolitikere [skal] turde sætte foden ned og kræve, at dansk landbrug bidrager til samfundet og ikke kun til egen lomme. Et jobløst landbrug bør ikke have en fremtid i Danmark," skriver Wehlast, der som bekendt bl.a. organiserer de ansatte på slagterierne.

I debatindlægget slår han på tromme for, at politikerne kræver, at landbruget bibeholder arbejdspladser i Danmark. Det er vigtigt for at opretholde opbakning til erhvervet i samfundet, argumenterer han.

Mere fra AgriWatch

Tørken kradser hul i europæisk høsthåb

Efter meldingen om at EU’s største producent af hvede risikerer at ramme sin varmeste maj måned nogensinde midt i en afgørende periode, øges frygten for problemer med den globale kornforsyning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch