Over 100 anmelder arbejdsskade efter coronasommer hos Danish Crown

Efter coronaudbruddet i sommer har flere end 100 nu anmeldt deres smittetilfælde som arbejdsskader, skriver fagforeningen Fødevareforbundet NNF.
Danish Crown oplevede i sommers et smitteudbrud af corona på deres slagteri i Ringsted. Nu anmelder over hundrede arbejdsskader. | Foto: Jens Dresling
Danish Crown oplevede i sommers et smitteudbrud af corona på deres slagteri i Ringsted. Nu anmelder over hundrede arbejdsskader. | Foto: Jens Dresling

103 slagteriarbejdere fra Danish Crowns Ringsted-slagteri har anmeldt deres coronasmitte som arbejdsskade, skriver Fødevareforbundet NNF.

"Der er en klar indikation af, at medlemmerne er blevet smittet med Covid-19, mens de har passet deres arbejde på Danish Crowns slagteri. Derfor skal det anmeldes som en arbejdsskade," siger Per Hansen, der er forbundssekretær for Arbejdsmarkedssekretariatet i Fødevareforbundet NNF.

Danish Crowns slagteri i Ringsted har 900 ansatte og blev i sommer ramt af et coronaudbrud, og ud af dem er det ifølge NNF 165 der har været smittet med corona.

De 103 sager er anmeldt til Arbejdsmarkedets Erhversvssikring der nu vurderer, hvorvidt hver enkelt af de anmeldte sager er en arbejdsskade, og hvorvidt medarbejderne skal have erstatning.

Danish Crown indfører massiv test af medarbejdere

Slagteriarbejdernes næstformand: "Det havde været ønskeligt med en teststation"

Danish Crown laver risiko-lister over ansatte for at sikre sig mod nyt udbrud

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også