AgriWatch

Over 100 anmelder arbejdsskade efter coronasommer hos Danish Crown

Efter coronaudbruddet i sommer har flere end 100 nu anmeldt deres smittetilfælde som arbejdsskader, skriver fagforeningen Fødevareforbundet NNF.

Danish Crown oplevede i sommers et smitteudbrud af corona på deres slagteri i Ringsted. Nu anmelder over hundrede arbejdsskader. | Foto: Jens Dresling

103 slagteriarbejdere fra Danish Crowns Ringsted-slagteri har anmeldt deres coronasmitte som arbejdsskade, skriver Fødevareforbundet NNF.

"Der er en klar indikation af, at medlemmerne er blevet smittet med Covid-19, mens de har passet deres arbejde på Danish Crowns slagteri. Derfor skal det anmeldes som en arbejdsskade," siger Per Hansen, der er forbundssekretær for Arbejdsmarkedssekretariatet i Fødevareforbundet NNF.

Danish Crowns slagteri i Ringsted har 900 ansatte og blev i sommer ramt af et coronaudbrud, og ud af dem er det ifølge NNF 165 der har været smittet med corona.

De 103 sager er anmeldt til Arbejdsmarkedets Erhversvssikring der nu vurderer, hvorvidt hver enkelt af de anmeldte sager er en arbejdsskade, og hvorvidt medarbejderne skal have erstatning.

Danish Crown indfører massiv test af medarbejdere

Slagteriarbejdernes næstformand: "Det havde været ønskeligt med en teststation"

Danish Crown laver risiko-lister over ansatte for at sikre sig mod nyt udbrud

Mere fra AgriWatch

EU-politikere vil suspendere CAP-krav

En fortsat krig i Ukraine får nu EU-Parlamentets landbrugsudvalg til at bede om dispensationer på unionens fælles landbrugspolitik. Midlertidige fravigelser kan være måde at imødegå mangel på fødevare, fremgår af internt brev. Meldingen møder dansk opbakning.

Tørken kradser hul i europæisk høsthåb

Efter meldingen om at EU’s største producent af hvede risikerer at ramme sin varmeste maj måned nogensinde midt i en afgørende periode, øges frygten for problemer med den globale kornforsyning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch