AgriWatch

Fagforening for slagteriarbejdere: "Utrygheden er vendt tilbage"

Utrygheden for at gå på arbejde var ved at dø ud, men med det nye udbrud af coronavirus i Ringsted, er den blusset op på ny, siger NNF.

Foto: Janus Engel/Ritzau Scanpix

Der skaber utryghed blandt danske slagteriarbejdere, at coronavirus er brudt ud på Danish Crown i Ringsted. Det siger fagforeningen NNF, der organiserer slagteriarbejdere, til Jyllands-Posten.

"Der er et element af utryghed, der er vendt tilbage. Da Danmark blev lukket mere eller mindre ned, tog vores medlemmer stadig på arbejde. Det var dengang forbundet med en utryghed, som så siden har været mere eller mindre ved at dø ud. Men med det smittetryk, der er lokaliseret i Ringsted, er der mange af vores medlemmer dernede, som ikke er trygge. Og det skal vi for alt i verden se, om vi kan lave om," siger Jim Jensen, næstformand i NNF.

Han tilføjer, at fagforeningen ikke har særlig indsigt, hvad man gør i situationen, og at man læner sig op ad sundhedsmyndighedernes anbefalinger.

Virolog foreslår permanent testning af slagterimedarbejdere: "Virus overlever bedre i et køligt arbejdsmiljø"

Danish Crown melder om flere smittede på slagteri: Smittetal er nu 16 

Mere fra AgriWatch

Dansk foodtech sidder fast i affyringsrampen - der er brug for flere stjerneskud

MAD FOR MILLIARDER: Mangel på visioner, penge eller ideer? Det halter med at skabe fødevare- og landbrugsaktører med globalt potentiale herhjemme, når man måler det op mod et iværksætterland som Israel. Food & Bio Cluster ser klare mangler i investormiljøet, mens Vækstfonden efterlyser flere gode ideer - så kommer pengene også.

Ny omgang i retten ærgrer Arla-formand

Det er med ”stor ærgrelse”, at Arlas formand kan konstatere, at fem repræsentantskabsmedlemmer vil tage retssagen om krav om indsigt til landsretten, efter byretten har afsagt dom til mejerikoncernens favør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch