AgriWatch

Virolog foreslår permanent testning af slagterimedarbejdere: "Virus overlever bedre i et køligt arbejdsmiljø"

Man kunne sagtens overveje skærpede sikkerhedskrav på slagterier, hvor coronavirus har gode forudsætninger for at sprede sig, mener virolog.

Foto: Danish Crown//

Udbrudet af coronavirus på Danish Crowns slagteri i Ringsted er ikke et enestående tilfælde. Det skriver Børsen og henviser til et udbrud på et slagteri i Tyskland, hvor 1.500 medarbejdere er blevet testet positive.

Ifølge Allan Randrup Thomsen, professor i eksperimentel virologi ved Københavns Universitet, kunne man sagtens overveje skarpede krav på slagterier ift. en almindelig kontorarbejdsplads.

"Det har nok noget at gøre med et tæt, men også køligt arbejdsmiljø. Virus overlever bedre i luften, når det er køligt. Det kan medvirke til at virus spredes nemmere," siger Allan Randrup Thomsen til Børsen.

Smittetal på Danish Crown-slagteri stiger til 44

Danish Crown-chef for forsyningskæderne: Vi er i kontrol

Danish Crown fastholder svinenoteringen 

Mere fra AgriWatch

OECD i voldsom nedjustering af global vækstprognose

Den vestlige økonomiske samarbejdsorganisation OECD hugger et stort stykke af sine vækstforventninger. Verdensøkonomien forventes nu kun at vokse med 3 pct. i år og 2,25 pct. næste år, og tallene kan godt blive lavere, anføres det. Tidligere var forventningerne oppe på 4,5 og 3,2 pct.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch