Partier kalder regeringens nye dyrevelfærdsregler for skuffende

En aftale om dyrevelfærd, der blev vedtaget i starten af året, bliver ikke afspejlet af regeringens netop udstedte bekendtgørelser, og det vækker kritik.
Foto: Annika Byrde
Foto: Annika Byrde

En vedtaget dyrevelfærdslov af et samlet Folketing blev kaldt en milepæl i begyndelsen af året, men piben har fået en anden lyd fra både støtte- og oppositionspartier.

Bekendtgørelserne fra regeringen, som skal træde i kraft 1. januar 2021, har slet ikke de ændringer, som flere partier havde forventet, skriver Altinget.

"Det er meget skuffende, at man ikke har taget det ordentligt ind, at vi har ændret en dyrevelfærdslov og fået en ny formålsparagraf, der skal tage udgangspunkt i, at dyr er sansende og levende væsener," siger Enhedslistens dyrevelfærdsordfører, Søren Egge Rasmussen, til mediet.

SF og Dansk Folkeparti kritiserer også bekendtgørelsen, der ikke afspejler de ting, som Folketinget blev enige om ved starten af året.

Ifølge landbrugsminister Rasmus Prehn (S) har formålet med den nye dyrevelfærdslov været at forenkle lovgivningsstrukturen.

"De nye bekendtgørelser, som udstedes i medfør af den nye dyrevelfærdslov, afspejler, at der i første omgang primært er tale om en strukturændring af regelområdet. Der er således overordnet ikke med de nye bekendtgørelser tale om væsentlige indholdsmæssige ændringer i forhold til gældende ret, herunder fastsættelse af ny regulering," skriver Rasmus Prehn.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også