Lovforslag om minkforbud udsættes: Ingen afstemning torsdag

En afstemning i Folketinget om aflivning af og midlertidigt forbud mod mink torsdag er blevet udsat.
"Vi er af den overbevisning, at der kommer positive signaler fra EU nu. Og derfor mener vi, at det ligger tæt på at lave en aftale," sagde landbrugsminister Rasmus Prehn (S) onsdag. | Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
"Vi er af den overbevisning, at der kommer positive signaler fra EU nu. Og derfor mener vi, at det ligger tæt på at lave en aftale," sagde landbrugsminister Rasmus Prehn (S) onsdag. | Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
AF RITZAU

Et lovforslag om aflivning af mink og et midlertidigt forbud mod hold af mink kommer ikke som ventet til afstemning torsdag i Folketinget. Det fremgår af Folketingets hjemmeside.

Folketingets tredjebehandling, der følges af en endelig afstemning i Folketinget, var sat i kalenderen til torsdag.

Ministeriet for fødevarer, landbrug og fiskeri bekræfter, at den tredje behandling af lovforslaget er blevet udskudt i første omgang til 21. december. Dermed bliver lovforslaget heller ikke sendt til afstemning før da.

Lovforslaget giver hjemmel til forbuddet mod hold af mink, og den giver staten lov til at give minkavlerne erstatning. Men lovforslaget indeholder ikke en angivelse af, hvilken erstatning minkavlerne kan forvente sig.

Det skal afgøres i en aftale, som er til forhandling mellem Folketingets partier.

Her kunne flere partier onsdag oplyse, at der er stort set stilstand i forhandlingerne, mens regeringen spørger EU, hvad Danmark må uden at komme på kant med EU's regler.

På et samråd onsdag gav ministeren for fødevare, landbrug og fiskeri, Rasmus Prehn (S), udtryk for, at regeringen tror på en snarlig løsning.

"Vi er af den overbevisning, at der kommer positive signaler fra EU nu. Og derfor mener vi, at det ligger tæt på at lave en aftale," sagde han.

En aftale om kompensation kan dog først følge efter vedtagelsen af det lovforslag om aflivning af og forbyd i 2021 mod mink.

Det er netop i det lovforslag, at der skabes lovhjemmel til at udbetale en erstatning.

Minkgrave kan allerede have forurenet grundvandet

Ny viden om coronamutation skræmmer minkformand

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også