AgriWatch

Ny viden om coronamutation skræmmer minkformand

To dage efter statsminister Mette Frederiksen fortalte om aflivning af alle danske mink, fik SSI at vide, at den primære begrundelse for nedslagtningen kunne vise sig uholdbar. Det chokerer danske minkavlere.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Statens Serums Institut blev i et notet 6. november advaret af forskere på Københavns Universitet mod at overfortolke data og vurdering af, om mutationen af coronavirus blandt mink ville spolere en kommende vaccine.

Det skriver Berlingske.

Det var to dage efter, at statsminister Mette Frederiksen på et pressemøde fortalte, at alle danske mink skulle slås ned.

Formand for danske minkavlere Tage Pedersen kalder de nye oplysninger for "dybt forkastelige"

"6. november kunne langt de fleste mink stadig være reddet, så jeg forstår ikke, at man ikke får den viden frem. Jeg synes faktisk, det er skræmmende," siger Tage Pedersen til Berlingske.

Der foregår stadig forhandlinger om den erstatning, som de danske minkavlere skal have for aflivningerne, ligesom kompensationerne vurderes i EU.

Tidligere denne uge lød det fra SSI, at coronavirus fra mink stadig er at finde i det danske samfund. Andelen af smittede, der er inficeret med en variant af minkmuteret coronavirus, er steget i Region Nordjylland, Midtjylland og Syddanmark.

Statsministeriet blandede sig i fødevareministers minksvar

SSI: Coronavirus fra mink smitter stadig i samfundet

Dansk Folkeparti kalder igen statsministeren i samråd om minksag 

Mere fra AgriWatch

L&F i svar til DLG: Det, I beder om, findes ikke

Interesseorganisationen Landbrug & Fødevarer kan ikke umiddelbart imødekomme DLG’s ønske om et ændret medlemskab. Det, som grovvarekoncernen har ønsket, er ikke på hylderne, lyder det. Dermed skal der træffes et valg inden nytår.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch