AgriWatch

Støttepartier skærper kritik af regeringen i minksag

Flere minkavlere fik besøg af myndighederne, selv om regeringen på det tidspunkt vidste, at ordren om aflivning af samtlige danske mink var ulovlig. Det får nu regeringens støttepartier til at skærpe kritikken.

"Myndighederne bør selvfølgelig ikke fortsætte med at agere, som om der er et lovgrundlag, når regeringen er blevet klar over, at der ikke er det," lyder det fra Enhedslistens sundhedsordfører, Peder Hvelplund. | Foto: Jens Dresling

Myndighederne troppede op hos flere minkavlere i starten af denne uge, selv om regeringen på det tidspunkt var klar over, at det var direkte ulovligt at beordre alle mink aflivet, og det får nu regeringens støttepartier til at skærpe tonen.

Det skriver Berlingske.

"Myndighederne bør selvfølgelig ikke fortsætte med at agere, som om der er et lovgrundlag, når regeringen er blevet klar over, at der ikke er det. Den besked burde have været kommunikeret ud til myndighederne," siger Enhedslistens sundhedsordfører, Peder Hvelplund, til avisen.

De Radikales sundhedsordfører, Stinus Lindgreen, kalder det over for Berlingske uholdbart, at det kan køre videre på den måde, selv om man er klar over, at der ikke er styr på lovgivningen.

De afventer lige nu den redegørelse, som Miljø- og Fødevareministeriet er i færd med at udarbejde om hele forløbet.

Serum Institut: Mink udgør et reservoir af smitte

Sydbank holder hånden under minkkunder 

Mere fra AgriWatch

Statslig landbrugsfond tabte knap 100 millioner sidste år

”Vanvittigt dårligt bytteforhold” i flere projekter verden rundt, bærer skylden for, at fonden Danish Agribusiness Fund, der har pensionskasser og staten som bagmænd, gik i rødt efter 2021. Kendt svineprojekt i Kina fik ekstra lån, fortæller direktør.

Kornpriserne hamrer op efter opsigtsvækkende prognose

En prognose fra det amerikanske landbrugsministerium indikerer, at den globale kornhøst vil falde 28 mio. tons. Samtidig begrænser Indien eksport af hvede. Det får priserne til at stige eksplosivt til det højeste niveau nogensinde. (Opdateres)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch