AgriWatch

Regeringen udskyder grønt landbrugsudspil

Landbruget må vente til næste år med at høre regeringens tanker om et klimaudspil på området.

Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix

Det var ventet, at regeringen i denne måned ville præsentere sit udspil til forhandlingerne om landbrugets bidrage til bedre natur og mindre udledning af drivhusgasser.

Men finansminister Nicolaj Wammen (S) har skudt forhandlingerne til hjørne.

Det skriver Altinget.

"I starten af det nye år vil vi (...) lancere et udspil til en grøn omstilling af landbruget, som kan tage fat på landbrugets klima- og miljøudfordringer og samtidig sikre en sund økonomisk udvikling for landmændene," sagde Wammen ifølge mediet.

Fødevareminister Mogens Jensen havde ellers på landbrugets delegeretmøde fortalt, forhandlingerne og udspillet var nært forestående.

Tidligere har det været nævnt, at jordudtagning af lavbundsjord vil være en del af udspillet. Her har flere organsationer sat tal på, hvor mange hektar landbrugsjord, der skal tages ud af drift for at reducere udledningen af drivhusgasser i erhvervet.

Universitet: Forslag om jordudtagning skal ikke koste landbruget

Landbrugsfond dirigerer millioner mod klimaprojekter

Minister og landbruget indgår aftaler om at begrænse ammoniak-forurening 

Mere fra AgriWatch

Statslig landbrugsfond tabte knap 100 millioner sidste år

”Vanvittigt dårligt bytteforhold” i flere projekter verden rundt, bærer skylden for, at fonden Danish Agribusiness Fund, der har pensionskasser og staten som bagmænd, gik i rødt efter 2021. Kendt svineprojekt i Kina fik ekstra lån, fortæller direktør.

Kornpriserne hamrer op efter opsigtsvækkende prognose

En prognose fra det amerikanske landbrugsministerium indikerer, at den globale kornhøst vil falde 28 mio. tons. Samtidig begrænser Indien eksport af hvede. Det får priserne til at stige eksplosivt til det højeste niveau nogensinde. (Opdateres)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch