Erhvervsminister lover fuld kompensation til minkavlere

Minkavlere skal have både lønkompensation og fuld dækning for faste omkostninger som følge af tvangsaflivningen af alle mink. Også følgeerhvervene vil få økonomisk hjælp.
Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Minkbranchen er blevet ramt hårdt og uretfærdigt af den nuværende coronakrise.

Det mener erhvervsminister Simon Kollerup (S), der på et pressemøde onsdag eftermiddag lover at stå klar med økonomisk hjælp som følge af tvangsaflivningen af alle danske mink.

"Når minkavlernes virksomheder tvangslukkes, betyder det, at alle minkavlere får adgang til både lønkompensation, fuld dækning for faste omkostninger og kompensation for tabt omsætning til de selvstændige, der ejer minkfarmene," siger Simon Kollerup

Han fortæller, at også følgeerhvervene vil få økonomisk hjælp. Det gælder eksempelvis fodercentraler, dyrlæger og kommercielle pelserier.

"Den klare kobling mellem restriktioner og hjælpepakker er helt nødvendig. For samtidigheden betyder, at der er hjælp at hente, når ordrebøgerne rammes, og regningerne fortsat skal betales," lyder det fra erhvervsministeren.

Han understreger, at hjælpen også er langsigtet.

"Lige nu forbereder regeringen en større indsats, som skal gå direkte til minkbranchen og følgeerhvervene," siger han og nævner, at det kan medføre støtte til ombygning af minkfarme til at huse andre dyr.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også