Danske Minkavlere: En sort dag for os alle og for Danmark

Regeringens beslutning om at aflive alle mink i Danmark bliver ikke overraskende mødt med chok hos brancheforeningen Danske Minkavlere.
Foto: PR-foto
Foto: PR-foto

Alle mink i Danmark skal aflives, fordi coronavirus er muteret blandt mink og har spredt sig til mennesker.

Beslutningen bliver begrædt af brancheforeningen Danske Minkavlere.

Det oplyser man i en pressemeddelelse.

"Vi skal selvfølgelig ikke være årsag til en ny pandemi. Vi kender ikke det faglige grundlag for denne vurdering og risiko - det har vi ikke fået indsigt i - men regeringens beslutning er en katastrofe for erhvervet og Danmark. Det er en de facto varig nedlukning og afvikling af pelsdyrerhvervet, og vi må umiddelbart se det som en ekspropriation af alle de berørte bedrifter og virksomheder. Det er alle disse menneskers livsværk, deres hverdag, deres arbejde, ja hele deres fundament, som fjernes. Det er en sort dag for os alle og for Danmark," siger Tage Pedersen, formand for Danske Minkavlere, i meddelelsen.

Ifølge foreningen skal over 14 millioner dyr aflives på omkring 1.000 minkfarme.

"Det her berører ikke kun minkavlerne, men hele samfund, hvor mink udgør en stor del af økonomien. Det her er også ødelæggende for de samfund og for de følgevirksomheder, der leverer produkter eller serviceydelser til minkavlerne," siger Tage Pedersen.

Minkbranchen inklusive følgevirksomhederne beskæftiger direkte omkring 6.000 mennesker. Derudover er der en række afledte effekter.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også