AgriWatch

Støttepartier vil poste flere penge i udtagning af lavbundsjorde

Radikale Venstre, Enhedslisten og SF vil sætte flere penge af til udtagning af lavbundsjorde trods regeringens nedtoning af forventningerne.

Foto: Jens Dresling

Hvis det står til regeringens støttepartier skal der sættes flere penge af til udtagning af lavbundsjorde i den kommende finanslov.

Det mener både Radikale Venstre, Enhedslisten og SF, som dog har forskellige løsninger til en finansieringsmodel, skriver Altinget.

"Vi ønsker at sætte flere penge af i forbindelse med finansloven for næste år, men ser også gerne, at vi tager fat om det som del af klimahandlingsplanen for landbruget, hvor det vil være rigtig godt, hvis der kommer nogle private investorer ind og tager del i opkøbene," siger Signe Munk, klimaordfører for SF, til mediet.

Regeringen har selv nedjusteret sine forventninger til området, da udtagningen bliver dyrere end først antaget, hvis der skal udtages flere hektar end de allerede aftalte 15.000.

Ifølge et notat fra Miljø- og Fødevareministeriet ser regeringen et potentiale til at udtage 38.000 hektar lavbundsjorde.

Landbrug & Fødevarer samt Danmarks Naturfredningsforening ønsker at udtage 100.000 hektar lavbundsjorde.

Mere fra AgriWatch

Dansk foodtech sidder fast i affyringsrampen - der er brug for flere stjerneskud

MAD FOR MILLIARDER: Mangel på visioner, penge eller ideer? Det halter med at skabe fødevare- og landbrugsaktører med globalt potentiale herhjemme, når man måler det op mod et iværksætterland som Israel. Food & Bio Cluster ser klare mangler i investormiljøet, mens Vækstfonden efterlyser flere gode ideer - så kommer pengene også.

Ny omgang i retten ærgrer Arla-formand

Det er med ”stor ærgrelse”, at Arlas formand kan konstatere, at fem repræsentantskabsmedlemmer vil tage retssagen om krav om indsigt til landsretten, efter byretten har afsagt dom til mejerikoncernens favør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch