AgriWatch

Over 300 hektar landbrugsjord bliver til Aabenraas største solcelleanlæg

Byrådet i Aabenraa Kommune har godkendt planer om solenergianlæg på landbrugsjord. En del af arealet, der bruges, er de såkaldte lavbundsjorde.

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Den sønderjyske kommune satser nu mere på vedvarende energi med opførsel af et solenergianlæg på landbrugsjord.

Der bliver tale om et anlæg på 300MW, der bliver et af Danmarks største anlæg.  Når de nye solenergianlæg står færdige, vil de producere strøm svarende til cirka 75.000 husstandes årlige elforbrug.

Det skriver Aabenraa Kommune i en pressemeddelelse.

Det sker efter, at byrådet onsdag nikkede det endelige ja til planerne.

Vedtagelsen af lokalplanen på cirka 340 landbrugsjord hektar vil være Aabenraa Kommunes største lokalplan. Ifølge AgriWatch's oplysninger udgør 25 pct. af arealet til solceller de såkaldte lavbundsjorde, som nu i fremtiden kan bruges til solenergi i stedet for landbrugsdrift.

Projektet er finansieret af European Energi. Efter planen går arbejdet med solenergianlægget i gang i begyndelsen af 2021.

Tidligere har en række energiselskaber ytret, at beskatningen på solcellerne spender ben for, at anlæggene kan placeres på lavbundsjord, som de danske politikere gerne ser taget ud af produktion på grund af CO2-udledningen, der er højere fra disse jorde.

Langelandsk gods omdanner landbrugsjord til vild natur

Ny forening vil tage kampen op mod solcelleparker

Fynsk gods melder om forbedring af årets løghøst 

Mere fra AgriWatch

Forventninger til fransk høst styrtdykker

Tørken raser videre i Frankrig, og det får forventningerne til årets majshøst til at tage et stort dyk. Prognoserne over udbyttet rammer nu det laveste niveau i mindst et årti.

Bioenergien fortsætter højt tempo hos Novozymes

Det danske enzymselskab har lagt yderligere på sin division for bioenergi i andet kvartal, hvor selskabet kan fremvise en organisk vækst på knap 20 pct. Finansdirektøren forventer, at man snart indhenter niveauet før corona.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch