Ny forening vil tage kampen op mod solcelleparker

Den nye forening "Bevar Danmarks kulturlandskaber" frygter, at et stigende antal solcelleparker rulles ud uden tanke på de omkringliggende beboere.
Foto: Better Energy
Foto: Better Energy

Selvom solcelleanlæg både kan være en fordel for klimaet og for landmændenes økonomi, så har en gruppe danskere oprettet en protestforening mod solcelleparker.

Den nye forening hedder "Bevar Danmarks kulturlandskaber, som er stiftet af beboere fra Samsø, Ærø, Kolding, Norddjurs og Næstved, som er berørt af kommende store solcelleparker, skriver Information.

"Det hele styres af private pengeinteresser og udviklere, der presser på. Som borger står man over for stærke kræfter, der på professionel vis bearbejder de kommunale myndigheder, der begejstres ved udsigten til at kunne opfylde deres 2030-forpligtelser på nem vis," lyder det fra den nye forening ifølge mediet.

Solcelleparkernes fremmarch skyldes faldende priser på solceller, og det gøres muligt at etablere solcelleanlæg på marker uden statsstøtte.

Flere landmænd har udset sig muligheden for at etablere solcelleanlæg på for eksempel lavbundsjorde, hvor jorden sælges til udefrakommende energiselskaber.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også