AgriWatch

Seks projekter får 40 millioner til klimaprojekter

Blandt andet Aarhus Universitet og Københavns Universitet får en del af GUDP-kagen til at udvikle teknologi, der skal mindske landbrugets klimaaftryk.

Foto: Jens Dresling

Seks projekter har fået sig en økonomisk håndsrækning via Miljø- og Fødevareministeriets grønne udviklings- og demonstrationsprogram, GUDP.

I alt har ministeriet bevilget 39,2 mio. kr., skriver ministeriet i en pressemeddelelse. Pengene skal bruges til at udvikle nye teknologier og metoder, som skal mindske landbrugets klimaaftryk.

Modtagerne af midlerne er Aarhus Universitet, Københavns Universitet, Teknologisk Institut, Økologisk Landsforening og Hortiadvice.

Projekterne går blandt andet ud på en bæredygtig klimastyring i væksthusgartnerier, bæredygtige dyrkningssystemer og øget kulstoflagring via stabilisering af gødningsfibre.

De seks projekter er udvalgt blandt 20 ansøgere, der til sammen søgte 134 mio. kr. til klimaprojekter.

"Jeg meget glad og fortrøstningsfuld over, at der har været en helt overvældende søgning til GUDP's klimapulje. Der er ingen tvivl om, at landbruget tænker innovativt for at komme med i den grønne omstilling," siger fødevareminister Mogens Jensen (S) i pressemeddelelsen om antallet af ansøgere.

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch