3F varsler konflikt med firma der afliver mink

Fødevarestyrelsen har hyret en mindre virksomhed til at aflive besætninger på minkfarme, men selskabet har ikke en overenskomst. Derfor blander 3F sig i sagen og varsler konflikt.
Foto: HENNING BAGGER/Henning Bagger / henning bagger
Foto: HENNING BAGGER/Henning Bagger / henning bagger

Selskabet Christian Mink Service Ivs er blevet hyret af Fødevarestyrelsen til at aflive minkbesætninger i Nordjylland, men selskabet har ikke en overenskomst, og det vil 3F sætte en stopper for.

3F vil se en underskrift på en overenskomst tirsdag, ellers vil der komme en konflikt med selskabet, som blandt andet udlejer udenlandsk arbejdskraft, skriver Landbrugsavisen.

"Tirsdag skal have vi en afklaring fra direktøren og revisoren i firmaet, hvor vi håber på, at de skriver under på en overenskomst. Hvis ikke de gør det, er der konfliktvarsel gældende fra onsdag morgen", siger han.

Adm. direktør for Christian Mink Service Ivs, Catalin Aurel Ciuca, siger, at han har fremlagt sine ansattes kontrakter for Fødevarestyrelsen.

"Mine ansatte får mellem 28.000 og 35.000 kroner om måneden. Der foregår ikke noget ulovligt. 90 procent af mine ansatte har dansk cpr-nummer og lønkonto. Det er kun et par stykker, der ikke har, fordi de lige er kommet," har Catalin Aurel Ciuca tidligere udtalt til mediet Nordjyske.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også