AgriWatch

L&F og flere parter indgår alliance om boost i bioøkonomien

En ny alliance vil skabe tusindvis af job i provinsen inden for bioøkonomi. Tiltaget kræver 100 mio. kr. fra Christiansborg.

Landbrug & Fødevarer, Danmarks Naturfredningsforening, Novozymes og Partnerskab for Bæredyg Bioraffinering parter har indgået en alliance, som skal skaffe tusinder jobs i provinsen.

Alliancen vil bede regeringen om at afsætte 100 mio. kr. til at skubbe den danske bioøkonomi i gang, som skal gøre Danmark mindre afhængige af fossile brændstoffer, skriver Avisen Danmark.

"Vi tror på, at der kan skabes rigtig mange arbejdspladser i at genanvende restprodukter, men det kræver, at der lægges en strategi," siger Landbrug & Fødevarers direktør, Anne Arhnung.

Alliancen forestiller sig, at pengene skal gå til fire-seks fyretårnsprojekter, som endnu ikke er defineret.

Hvis projektet lykkedes vil det skabe arbejdspladser i provinsen, da det er i landdistrikterne, at man for eksempel finder halm- og græsproduktionen.

Mere fra AgriWatch

Kåre Flye Andersen overtog familiens mindre landbrug og renteswap

DEN NÆSTE GENERATION: Kåre Flye Andersen udlever sin drøm om at drive familiegården videre som et mindre, økologisk landbrug. Han har ingen ambitioner om, at det skal være større, for han har frihed og tid. Skulle han overtage gården i dag, havde han dog taget andre valg. For med gården kom en renteswap, der har tag om hans økonomi flere år endnu.

Bioenergien fortsætter højt tempo hos Novozymes

Det danske enzymselskab har lagt yderligere på sin division for bioenergi i andet kvartal, hvor selskabet kan fremvise en organisk vækst på knap 20 pct. Finansdirektøren forventer, at man snart indhenter niveauet før corona.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch