AgriWatch

L&F og flere parter indgår alliance om boost i bioøkonomien

En ny alliance vil skabe tusindvis af job i provinsen inden for bioøkonomi. Tiltaget kræver 100 mio. kr. fra Christiansborg.

Landbrug & Fødevarer, Danmarks Naturfredningsforening, Novozymes og Partnerskab for Bæredyg Bioraffinering parter har indgået en alliance, som skal skaffe tusinder jobs i provinsen.

Alliancen vil bede regeringen om at afsætte 100 mio. kr. til at skubbe den danske bioøkonomi i gang, som skal gøre Danmark mindre afhængige af fossile brændstoffer, skriver Avisen Danmark.

"Vi tror på, at der kan skabes rigtig mange arbejdspladser i at genanvende restprodukter, men det kræver, at der lægges en strategi," siger Landbrug & Fødevarers direktør, Anne Arhnung.

Alliancen forestiller sig, at pengene skal gå til fire-seks fyretårnsprojekter, som endnu ikke er defineret.

Hvis projektet lykkedes vil det skabe arbejdspladser i provinsen, da det er i landdistrikterne, at man for eksempel finder halm- og græsproduktionen.

Mere fra AgriWatch

To store kartoffelselskaber vil fusionere

Kartoffelmelsfabrikkerne AKM og AKS vil fusionere i et selskab for at fremtidssikre virksomhederne med optimeringer og synergi-gevinster. Forslager sendes til afstemning blandt andelshaverne i februar.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch