AgriWatch

Økonom skyder ændring af beskatning på solceller ned

Forsker fra Aarhus Universitet mener ikke, at det giver mening at ændre beskatningen af solceller på lavbundsjord.

Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Skatteministerens afvisning af at ændre beskatningen af solceller på lavbundsjorder møder opbakning hos Jan Bentzen, lektor og forsker ved Institut for Økonomi på Aarhus Universitet med speciale inden for energiøkonomi og bæredygtighed.

Skatteregler spænder ben for at bruge lavbundsjorde til solceller

Det skriver Økologisk Nu.

"Solceller koster også penge at anlægge både i arbejdskraft, kapital og maskiner. Ved at ændre skatterne skaber man et incitament til at lave solceller på jord, hvor det i virkeligheden kan vise sig at være samfundsøkonomisk tåbeligt," siger Jan Bentzen til mediet.

Hans udtalelse falder blandt andet på baggrund af en række artikler fra AgriWatch.

Her har energiselskaber og landbruget efterlyst ændringen af beskatningen på solceller på lavbundsjorde. Ændringen vil ifølge blandt andre Better Energy betyde, at virksomheder vil investere i solceller på lavbundsjorde i stedet for, at staten skal betale for at tage jordene ud af drift.

Forslaget er ellers bakket af både Venstre, Dansk Folkeparti og Radikale Venstre, ligesom Socialdemokratiets skatteordfører, Troels Ravn også fandt det værd at undersøge området igen.

Energiselskaber undrer sig over ministerens afvisning i sag om solceller

Skatteminister afviser lavere beskatning for solceller på lavbundsjorde 

Mere fra AgriWatch

Tørken kradser hul i europæisk høsthåb

Efter meldingen om at EU’s største producent af hvede risikerer at ramme sin varmeste maj måned nogensinde midt i en afgørende periode, øges frygten for problemer med den globale kornforsyning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch