AgriWatch

Professor, tænketank og slagterikoncern enige om jordudtagning som redskab til CO2-neutralt landbrug

En professor på Københavns Universitet, fødevaretænketanken Frej og Danish Crown er enige om, at et redskab til at opnå CO2-neutralt landbrug inden 2050 er jordudtagning.

Foto: Lars Krabbe/Jyllands-Posten/Ritzau Scanpix

Til efteråret kommer regeringen med et udspil til en klimaaftale for landbruget, hvor der skal peges på løsninger til at opnå målet om CO2-neutralitet i 2050.

En del af løsningen kan er at tage en del af landbrugsarealet og omdanne det til natur. Det er adm. direktør i Danish Crown, Jais Valeur, fødevaretænketanken Frej og professor Katherine Richardson enige om.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AgriWatch

Når hun savner forandring i verden, skaber hun den selv

Portræt: Marie-Louise Boisen Lendal er træt af unge, der brokker sig over klimakrisen, men som ikke tager handling. Selv stiftede hun tænketanken Frej, da hun mente, den manglede. Under sin barsel har hun startet en mødregruppe med fokus på karriere frem for babystrik.

Gartner forventer bedre tilstande til foråret

Fynske Alfred Pedersen & Søn forventer, at de 30 afskedigede medarbejdere og mere normale el- og gaspriser vender tilbage til foråret. Prisen på tomater vil dog stige: "Detailhandlen virker mere nervøs, end vi gør," siger direktøren.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch