AgriWatch

Professorer: Landbruget og transportsektoren kan ikke levere de resterende CO2-reduktioner

En klimaaftale for landbruget og transportsektoren skal forhandles efter sommerferien. Ifølge to professorer er det ikke realistisk, at de to brancher kan levere den drivhusgasreduktion, som mangler for at indfri Danmarks 2030-mål.

Peter Birch Sørensen, økonomiprofessor på Københavns Universitet og forhenværende formand for Klimarådet | Foto: Finn Frandsen

Landbruget kommer i høj grad på den nationale dagsorden efter sommerferien. Her skal politikerne på Christiansborg således lande en klimaaftale for sektoren - i lighed med transportsektoren.

De to sektorer tegner sig for hhv. 28 og 23 pct. af drivhusgasudledningerne i dag, og ifølge to professorer bliver det umuligt for de to sektorer samlet at reducere de resterende 16,6 millioner ton CO2, som politikerne skal sløjfe for at nå målet om 70 procents drivhusgasreduktion i 2030.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AgriWatch

Fugleinfluenza breder sig i Frankrig

Den meget smitsomme fugleinfluenza er registreret på en fjerkræfarm i det nordlige Frankrig. Trods nationale restriktioner breder smitten sig i landet og uden for grænserne.

Snævert fokus på lavbundsjorde kan koste dyrt

Når der på få år skal udtages store arealer med lavbundsjord til kun ét formål, risikerer andre hensyn at blive overset eller helt glemt. Det frygter sekretariatsleder, der netop arbejder med jordfordeling.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch