AgriWatch

Landmand taber knap halv million på fremrykkede krav til efterafgrøder

Som varslet har den sønderjyske landmandsgruppe Agerskovgruppen stævnet Miljøministeriet i sagen om øgede og fremrykkede krav til efterafgrøder.

Foto: Cathrine Ertmann/Jyllands-Posten/Ritzau Scanpix

Regeringens øgede og fremrykkede krav om efterafgrøder kommer ifølge beregninger fra Landbosyd til at koste Holger Iversen, som driver 430 hektar i Augustenborg hovedsageligt med vintersæd, et årligt tab på 460.000 kr.

Det skriver Jydske Vestkysten.

"Det har kæmpestore økonomiske konsekvenser for min lille butik, for så falder jordprisen, hvorved egenkapitalen i virksomheden falder, og så bliver bankerne nervøse. Det starter en hel lavine. Et år, hvor grisepriserne ikke er fornuftige, så ryger vi da i minus," siger Holger Iversen til avisen.

Landmanden er næstformand i den sønderjyske landmandsgruppe Agerskovgruppen, der nu har stævnet Miljøministeriet for de øgede krav om efterafgrøder.

Kravene har fået kritik fra mange sider i dansk landbrug. Det gælder blandt andet i Landbrug & Fødevarer, der i november 2019 kalde kravet om at etablere tre gange så mange eftergrøder for "politik, når det er værst."

"I landbruget har vi spillet med og leveret de frivillige efterafgrøder år for år. Derfor er det komplet uacceptabelt, at man fremrykker en så indgribende regulering lige pludselig. Der er allerede lagt markplaner for 2020, og derfor risikerer flere landmænd, at planerne skal laves helt om og mange ville have sået anderledes dette efterår, hvis de havde kendt det nye krav," sagde Martin Merrild, formand for Landbrug & Fødevarer, i en pressemeddelelse.

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch