AgriWatch

L&F raser mod krav om tredobling af målrettede efterafgrøder

"Politik når det er værst," siger formand Martin Merrild om regeringens øgede krav til landmændenes efterafgrøder.

Foto: Pedersen Mikkel Berg/Jyllands-Posten/Ritzau Scanpix

Landbrug & Fødevarer er stærkt utilfreds med, at regeringen og støttepartierne pålægger landmænd et krav om at etablere tre gange så mange eftergrøder til næste år.

"Politik, når det er værst," siger formand for Landbrug & Fødevarer, Martin Merrild, i en pressemeddelelse og fortsætter:

"I landbruget har vi spillet med og leveret de frivillige efterafgrøder år for år. Derfor er det komplet uacceptabelt, at man fremrykker en så indgribende regulering lige pludselig. Der er allerede lagt markplaner for 2020, og derfor risikerer flere landmænd, at planerne skal laves helt om og mange ville have sået anderledes dette efterår, hvis de havde kendt det nye krav," siger Martin Merrild.

Landbruget skal levere ca. 380.000 hektar efterafgrøder et år før tid.

Regering tredobler reduktionskrav til landbruget

Stor svineproducent er tvivlrådig om hvad høj notering skal bruges på 

Mere fra AgriWatch

Når hun savner forandring i verden, skaber hun den selv

Portræt: Marie-Louise Boisen Lendal er træt af unge, der brokker sig over klimakrisen, men som ikke tager handling. Selv stiftede hun tænketanken Frej, da hun mente, den manglede. Under sin barsel har hun startet en mødregruppe med fokus på karriere frem for babystrik.

Gartner forventer bedre tilstande til foråret

Fynske Alfred Pedersen & Søn forventer, at de 30 afskedigede medarbejdere og mere normale el- og gaspriser vender tilbage til foråret. Prisen på tomater vil dog stige: "Detailhandlen virker mere nervøs, end vi gør," siger direktøren.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch