AgriWatch

SF efterlyser foderleverandører i sojaalliance

Hvis Danmark skal skubbe på for en mere bæredygtig sojaproduktion, skal selskaber som DLG og Danish Agro melde sig under sojaalliancens faner, mener SF.

Foto: Niels Hougaard/Jyllands-Posten/Ritzau Scanpix

Flere selskaber inden for landbrugssektoren har opgjort handlingsplaner, der skal føre til en mere bæredygtig sojaproduktion i verden, men ifølge SF mangler der stadig store spillere i alliancen.

Således mener Anne Valentina Berthelsen, landbrugsordfører i SF, at foderstofleverandører som DLG og Danish Agro skal på banen og blive en del af Dansk Alliance for Ansvarlig soja, skriver Altinget.

“Vi undrer os over, at store foderleverandører, som DLG og Danish Agro, ikke er en del af det her samarbejde. Vi ønsker derfor, at fødevareministeren indleder samarbejdsaftaler med først og fremmest de store foderstofleverandører for at starte en dialog om, hvordan de kan omstille sig og sørge for, at den soja, de importerer, bliver produceret på bedre vilkår for naturen, miljøet og lokalbefolkningen,” siger Anne Valentina Berthelsen.

DLG' koncerndirektør Jesper Pagh siger, at selskabet bakker op om sojaalliancen gennem sin brancheorganisation Dakofo og har forpligtet sig til at indkøbe 100 pct. bæredygtig soja i 2025.

"Jeg synes, vi er med og meget langt fremme. Vi har også fra dansk side været dem, der har sat bæredygtig soja på den europæiske dagsorden i et forsøg på at få en fælles europæisk tilgang til det, da vi tror, at det kan flytte mere," siger Jesper Pagh til mediet.

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch