Hjallerup Maskinforretning erklærer sig selv konkurs

Hjallerup Maskinforretning trækker nu stikket og indgiver konkursbegæring, efter Agco har opsagt virksomheden som forhandler.
Foto: Agco / Massey Ferguson / PR
Foto: Agco / Massey Ferguson / PR

Flere dages intense forhandlinger om det fremtidige samarbejde mellem forhandleren Hjallerup Maskinforretning og fabrikanten Agco er endt uden resultat.

Derfor tager ledelsen i Hjallerup Maskinforretning konsekvensen og begærer virksomheden konkurs, fremgår det af en pressemeddelelse.

AgriWatch har tidligere tirsdag beskrevet, at Agco har opsagt Hjallerup Maskinforretning som forhandler af Massey Ferguson, der hører under Agco.

På det tidspunkt lød meldingen fra Per Søndergaard Pedersen, bestyrelsesformand i Hjallerup Maskinforretning, at man arbejdede på at finde løsningsmuligheder. Det er nu endt i en konkursbegæring.

AgriWatch har efterfølgende været i kontakt med Per Søndergaard Pedersen, der ikke ønsker at kommentere konkursbegæringen.

Hjallerup Maskinforretning blev så sent som i januar omstruktureret, da selskabet mistede forhandlingerne af Fendt og Valtra, men til gengæld beholdte sit største traktormærke, Massey Ferguson.

Nu er også Massey Ferguson-forhandlingen gledet selskabet af hænde.

"Det seneste år har været præget af uroen omkring opsplitningen af de tre traktormærker Massey Ferguson, Valtra og Fendt," skriver Hjallerup Maskinforretning i meddelelsen.

"I forlængelse af frasalget af Fendt og Valtra aktiviteterne til TBS Maskinpower, har AGCO og Hjallerup Maskinforretnings bestyrelse været igennem nogle intense forhandlinger om fremtidens samarbejde omkring Massey Ferguson. Disse forhandlinger har ikke båret frugt," lyder det fortsat.

Forretningen har udover hovedkontoret i Hjallerup afdelinger i Hjørring, Støvring og Randers.

Alle fire afdelinger holder lukket, indtil der er fundet en kurator.

Agco om opsigelse: "En sag der er kommet til vores kendskab for nyligt"

Hjallerup Maskinforretnings forhandling af Massey Ferguson opsagt: "Vi har forhandlet med Agco de sidste tre døgn" 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også