AgriWatch

Lokale protesterer mod lensgreves solcellepark ved fynsk gods

En borgergruppe har samlet sig for at gå sammen mod den solcellepark, Bendt Wedell planlægger at anlægge ved sit fynske gods.

Foto: Mogens Flindt

Over 100 lokale beboere har samlet sig i en protestgruppe mod en 74 hektar solcellepark syd for Ejby Mose.

Det skriver JydskeVestkysten.

Det er lensgreven Bendt Wedell, der er en af Danmarks største landbrugsinvestorer og største private jordbesiddere, som har planlagt at opføre solcelleparken.

Den 45-årige ejer af godserne Wedellsborg og Frijsenborg, der samlet omfatter 4.000 hektar landbrug og over 6.000 hektar skov.

Beslutningen om solcelleparken blev taget på et lukket møde for de lokale beboere i september. Herefter afslørede Bendt Wedell planerne om en 74 hektar stor solcellepark til stor vrede og frustration fra de lokale borgere.

"Bare ved at stemme dørklokker har vi allerede 100, der siger nej, og der kommer mange flere, nu vi lægger den på Facebook," siger Svend Aage Hansen, der er med i protestgruppen solcelleparken langs Ejby og Kingstrup Mose til JydskeVestkysten.

Der nævnes i opslaget ikke noget konkret alternativ til grevens ønskede placering.

Lensgreve vil bygge solcellepark for trecifret millionbeløb

Frijsenborg Gods tager vigtigt skridt i retning mod udvidelse af biogasanlæg 

Mere fra AgriWatch

Forventninger til fransk høst styrtdykker

Tørken raser videre i Frankrig, og det får forventningerne til årets majshøst til at tage et stort dyk. Prognoserne over udbyttet rammer nu det laveste niveau i mindst et årti.

Bioenergien fortsætter højt tempo hos Novozymes

Det danske enzymselskab har lagt yderligere på sin division for bioenergi i andet kvartal, hvor selskabet kan fremvise en organisk vækst på knap 20 pct. Finansdirektøren forventer, at man snart indhenter niveauet før corona.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch