Frijsenborg Gods tager vigtigt skridt i retning mod udvidelse af biogasanlæg

En ny miljøkonsekvensrapport giver ikke anledning til bekymring i forhold til påvirkning af grundvand, lugt, støj og miljø, og Frijsenborg Gods' ambitioner om at fordoble biogasproduktionen er derfor et skridt tættere på at blive forløst.
Foto: SZLAVIK ANDREAS
Foto: SZLAVIK ANDREAS

Frijsenborg Biogas' ønske om at udvide produktionen markant har taget ét skridt nærmere mod at blive opfyldt, efter udgivelsen af en ny rapport, hvori miljøkonsekvenserne af udvidelsen vurderes.

Det skriver Midtjyllands Avis.

Udvidelsen kan ifølge rapporten gennemføres, uden at det påvirker væsentligt i forhold til grundvand, lugt, støj og det generelle miljø. Netop det glæder Christian Ejby, der er driftsleder på Frijsenborg.

"Rapporten er et stort skridt i den rigtige retning. Vi synes jo, at sagen er lige til højrebenet, og rapportens konklusioner viser, at vi har gjort et godt stykke arbejde," siger han og tilføjer, at man dog afventer en igangværende høring med fristudløb 11. november.

Lensgreve leverer bedste resultat i nyere tid: "Det har på mange måder været et godt år"

Gods vil mere end fordoble biomasseproduktion 

Driftslederen fortæller, at man gerne vil i gang med at udvide inden årets udløb, og at tidsplanen indtil videre ser ud til at holde. Planen er at øge mængden af biomasse fra 120.000 til 250.000 ton årligt.

Herregården Frijsenborg ejes af Bendt Weddell og udgøres af 1400 hektar og producerer sammen med godset Wedellsborg 6 mio. kyllinger om året.

Den kommende biomasse skal i højere grad komme fra gylle fra de omkringliggende landbrug. Samtidig vil animalske produkter så som fiske- og ægprodukter, glycerin og affald fra slagterier blive brugt, da disse ikke vil blive brugt som minkfoder længere.

"Udviklingen indenfor biogasområdet har været enorm de seneste år, og det er også derfor, at vi på Frijsenborg Biogas søger at optimere og udvikle vores anlæg og biologiske proces," sagde Christian Ejby i et interview med Midtjyllands Avis tidligere i år.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også