AgriWatch

Forsømt vandløb koster landmand 100.000-200.000 kr. - nu vil han kræve erstatning

Oversvømmelserne af en kartoffelmark står til at koste en jysk landmand flere tusinde kroner. Han mener, at kommunen har forsømt et nærliggende vandløb, der er groet til, hvorfor han nu vil søge erstatning for de ødelagte afgrøder.

Foto: Lasse Kofod

Cirka 100.000-200.000 kr. Så mange penge står landmand Børge Madsen til at tabe på sin kartoffelmark i år, fordi vandet står så højt, at kartoflerne rådner i massevis. Det skriver Jydskevestkysten.

Årsagen til udfordringerne er ifølge Børge Madsen, at kommunen forsømmer et tilgroet vandløb, hvor vandet fra hans marker skal løbe igennem. Det har nu fået landmanden til at søge erstatning.

"Drænet har været ude af drift hele oktober, og marken har ikke været farbar i 14 dage. Det kan sagtens blive et tab på 100.000 kroner. Kommer der mere vand, så kan det løbe op i 200.000 kroner," fortæller Børge Madsen i et interview med avisen.

John G. Christensen, der er formand for Miljø- og Teknikudvalget i Ringkøbing-Skjern Kommune, fortæller, at man mandag vil indlede en dialog med administrationen om at besigtige forholdene.

"Kommer de til samme konklusion som landmændene, skal der gøres noget ved problemet," konstaterer John G. Christensen.

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch