AgriWatch

Israelsk startup kaster sig ud i at dyrke afgrøder til havs

Genesea vil gøre op med den afskovning, der er forbundet med at dyrke soyaprotein, ved at dyrke afgrøder i havet.

Foto: Robert F. Bukaty/AP/Ritzau Scanpix

Hvorfor dyrke afgrøder på land, når man kan gøre det i vand?

Det spørgsmål har den israelske startup Genesea stillet sig selv. Nu kaster virksomheden sig nu ud i produktion af tang med henblik på at bruge proteinerne derfra i produktionen af plantebaserede fødevarer.

Det skriver Food Navigator.

Ifølge Genesea kan afgrøder dyrket på havet eksempelvis erstatte soyaprotein, der kommer fra soyabønner.

Produktionen af soyabønner står for en stor del af afskovningen på globalt plan, hvorfor Genesea og den ene af virksomhedens tre medstiftere, Alexander Golberg, ser store miljømæssige fordele i at dyrke afgrøder på havet.

"Det sker mere og mere, at jord bliver omlagt, hvilket betyder, at skove og savanner bliver omdattet til landbrugsmarker. Det er bekymrende, og derfor fik det mig til at kigge mod havet," siger han til Food Navigator.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie FødevareWatch)

Nutramin-ejer og foodtechfirma får tocifret millionbeløb til udvikling af stamcellekød

Forsker: Det kræver flere penge, hvis plantebaseret potentiale skal forløses 

Mere fra AgriWatch

Fynsk frugtkoncern fordobler resultatet

I et år hvor omsætningen i Orskov Foods er gået tilbage med hele 11 pct., har den fynske frugtkoncern formået at løfte bundlinjen tilbage på rekordniveau. Lavt prisniveau presser fortsat dansk frugtavl hårdt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch