Israelsk startup kaster sig ud i at dyrke afgrøder til havs

Genesea vil gøre op med den afskovning, der er forbundet med at dyrke soyaprotein, ved at dyrke afgrøder i havet.
Foto: Robert F. Bukaty/AP/Ritzau Scanpix
Foto: Robert F. Bukaty/AP/Ritzau Scanpix

Hvorfor dyrke afgrøder på land, når man kan gøre det i vand?

Det spørgsmål har den israelske startup Genesea stillet sig selv. Nu kaster virksomheden sig nu ud i produktion af tang med henblik på at bruge proteinerne derfra i produktionen af plantebaserede fødevarer.

Det skriver Food Navigator.

Ifølge Genesea kan afgrøder dyrket på havet eksempelvis erstatte soyaprotein, der kommer fra soyabønner.

Produktionen af soyabønner står for en stor del af afskovningen på globalt plan, hvorfor Genesea og den ene af virksomhedens tre medstiftere, Alexander Golberg, ser store miljømæssige fordele i at dyrke afgrøder på havet.

"Det sker mere og mere, at jord bliver omlagt, hvilket betyder, at skove og savanner bliver omdattet til landbrugsmarker. Det er bekymrende, og derfor fik det mig til at kigge mod havet," siger han til Food Navigator.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie FødevareWatch)

Nutramin-ejer og foodtechfirma får tocifret millionbeløb til udvikling af stamcellekød

Forsker: Det kræver flere penge, hvis plantebaseret potentiale skal forløses 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også