AgriWatch

Godsejer meldt til politiet for tørlægning af beskyttet vådområde

Vagn Bjørnemose, som i 2017 købte Bjørnemose Gods nær Svendborg, er blevet politianmeldt af kommunen for at have drænet et beskyttet vådområde.

Billedet er en illustration og ikke fra Bjørnemose Gods, som artiklen handler om. | Foto: Morten Langkilde

Efter at have ligget i brak i 20 år blev området omkring Bjørnemose Gods, som er delvist beskyttet af naturbeskyttelsesloven, for nylig drænet af godsejer Vagn Bjørnemosen.

Det har nu fået Svendborg Kommune til at politianmelde godsejeren, skriver Fyns Amts Avis.

Vagn Bjørnemosen, som før hed Rasmussen, men skiftede navn, da han købte godset i 2017, har brugt de seneste fire måneder på at dræne vådområdet, som nu er en græsmark med køer og kalve.

Tørlægningen har fået Svendborg Kommune til at sende en række påbud til godset, men Fyns Amts Avis erfarer, at den nu også har politianmeldt Vagn Bjørnemosen, hvilket han selv bekræfter.

Politikerne i Miljø- og Naturudvalget har desuden besluttet, at det vil være muligt for kommunen at ty til såkaldt selvhjælpshandling, hvis Vagn Bjørnemosen starter pumperne op igen. Det vil sige, at de vil kunne gå ind på godsets jord og afmontere pumperne.

Vagn Bjørnemosen forklarer til Fyns Amts Avis, at han drænede jorden, da han i havde mistet en ko og en kalv i en mose og ikke viste, at jorden var omfattet af naturbeskyttelsesloven paragraf 3

"De sank i og kunne ikke komme fri, selvom kommunen havde forsikret mig om, at køer normalt bakker, når de kommer ud i vand eller mose. Kalven druknede på stedet, mens koen lå oppe på gårdspladsen i otte dage og led, indtil den døde. Det kunne jeg ikke have, og derfor besluttede jeg mig for at starte pumpen," siger han.

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch