AgriWatch

Danmarks største solpark ét skridt nærmere realitet - lodsejere ønskede den udvidet

En stor solcellepark i Gestenge ser ud til at blive en realitet, efter byrådet i Ringkøbing-Skjern Kommune har sagt ja til projektet, som involverer 367 hektar. Flere lodsejere, som lægger jord til projektet, efterspurgte dog, at projektområdet skulle udvides.

Foto: Ida Marie Odgaard//

Det, der i fremtiden vil blive Danmarks største solpark mellem Lem, Dejbjerg og Stauning, er rykket et skridt nærmere, efter byrådet i Ringkøbing-Skjern Kommune har sagt ja til det enorme projekt.

Det skriver Dagbladet Ringkøbing Skjern.

Byrådet gav tommelfinger op til den Gestenge Solpark på 367, der står til at blive opført af energiselskabet Green Go. Det var til trods for, at flere lodsejere, som skal lægge jord til solcellerne, ønskede, at projektområdet skulle udvides med 22 hektar til i alt 389 hektar.

Men det var der ikke opbakning til, ligesom der var tvivl om, hvorvidt byrådet overhovedet ville stemme ja til den store solcellepark. Over 80 pct. af arealet består af lavbundsjord.

"Det vil skære CO2-udledningen ned med 95.000 tons, og 55.000 husstande vil kunne opvarmes," lød det fra John G. Christensen (S), der er formand for Teknik- og Miljøudvalget i kommunen.

Godsejer skal være med til at afdække cirkulær økonomi i dansk landbrug: "Det er sjovt at tænke i de baner"

Sjællandsk gods vil opføre solcellepark på 80 hektar 

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch