AgriWatch

Ærter er på fremmarch i dansk landbrug

Ærter er gennem det seneste årti blevet den mest dyrkede grøntsag i den danske landbrugssektor.

Foto: Mik Eskestad/MAG

Ærter er gennem årene blevet den mest dyrkede grøntsag med afstand i det danske landbrug.

I perioden 2012 til 2021 er arealet med ærter gået fra 2500 hektar til 3427 hektar.

Det skriver Landbrugsstyrelsen i en pressemeddelelse.

"Lige nu ser vi de danske ærter overalt i supermarkederne og ved boder, når vi går til stranden. Så tror man næsten, at de grønne bælge er en hovedbestanddel af dansk normalkost, men det er altså stadig mest ærter til frost, vi dyrker i Danmark. Og dem, vi tager med i en brun papirpose, når vi skal hygge på stranden, er en mindre del," siger Peter Eigaard, enhedschef i Landbrugsstyrelsen, i meddelelsen.

Ærterne er efterfulgt af gulerødderne, som fylder 2338 hektar dansk landbrugsjord. Den resterende top 5 udgøres af løg (1471 hektar), æbler (1412 hektar) og jordbær, der for første gang i ti år fylder under 1000 hektar med sine 990.

Mere fra AgriWatch

Topdanmark: Ekstremt vejr øger efterspørgsel på forsikringer

Vejrfænomener har i år ramt globalt og sat øget fokus på klimaforandringernes betydning - ikke mindst for landbruget. Herhjemme forventer det største forsikringsselskab inden for landbrug, at efterspørgslen på afgrødeforsikringer vil stige omkring 20 pct. årligt.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch