AgriWatch

Fødevarefirmaer rejser fem millioner til satsning af plantebaserede produkter

Med henblik på at sikre virksomhedens produktion af bl.a. bælgfrugter er en række investorer - heriblandt Thise Mejeri - nu trådt til med en kapitaltilførsel.

Foto: Thomas Borberg/Politiken/Ritzau Scanpix

En gruppe investorer herunder Thise Mejeri, venturefonden Planetary Impact Ventures samt nogle af Aurions aktionærer har rejst 5 mio. kr. med henblik på at sikre virksomhedens fremtidige produktion af plantebaserede fødevarer.

Det skriver Aurion i en pressemeddelelse.

Med kapitaltilførslen skal der sættes turbo på produktionen af danskproducerede fødevarer som bælgfrugter, der kan bruges i den danske industri.

"Vi forudser, at danskerne kommer til at spise langt mere danskproduceret plantebaseret kost i fremtiden, end de gør i dag. Men det kræver, at fødevarerne smager godt og har en høj næringsværdi. Med afsæt i Aurions lange historik og fokus på kvalitet er virksomheden perfekt positioneret til at løse denne opgave," siger Thomas Høgenhaven, der er direktør i Planetary Impact Ventures.

Aurion varetager hele forarbejdningsprocessen, og årligt vil virksomheden kunne lave 300-500 tons linser, bønner og ærter om til færdige produkter.

"Den tilførte kapital giver os mulighed for at investere i nyt produktionsudstyr, og derved kan vi sætte turbo på processen og realisere vores strategi hurtigere end vi forventede," siger Aurions direktør Brian Tholstrup Nybo og tilføjer:

"Konkret betyder det, at forbrugerne får mulighed for at få danske plantebaserede fødevarer, og vi kan samtidig understøtte de plantebaserede sundhedstiltag."

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie FødevareWatch.)

Fødevareproducent øjner gennembrud med bælgfrugter 

Aarstidernes medstifter øjner stort potentiale for økologisk korn 

Lang ventetid på ruteudvidelse skuffer mejeridirektør 

Mere fra AgriWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Job

Seneste nyt fra FødevareWatch