Medstifter af tænketanken Frej stopper grundet politisk kandidatur

For en måned siden meldte den ene medstifter af Tænketanken Frej sig som folketingskandidat for Venstre. Nu træder Iben Krog Rasmussen ud af organisationen, da den skal forblive partipolitisk uafhængig.
Fra venstre: Iben Krog Rasmussen og Marie-Louise Boisen Lendal. De to har sammen stiftet Tænketanken Frej i 2016. | Foto: PR Tænketanken Frej
Fra venstre: Iben Krog Rasmussen og Marie-Louise Boisen Lendal. De to har sammen stiftet Tænketanken Frej i 2016. | Foto: PR Tænketanken Frej

Iben Krog Rasmussen har siden 2016 været en stor del af Tænketanken Frej. Foruden at stifte organisationen har hun været daglig leder og direktør.

Medstifteren meddelte dog i maj, at hun søgte nye veje ved at blive Venstres folketingskandidat på Lolland.

Da tænketanken ønsker at være partipolitisk uafhængig, stopper Iben Krog Rasmussen derfor nu i organisationen.

Det skriver Tænketanken Frej i en pressemeddelelse.

"Tænketanken Frej er hjerteblod. Det har været mit liv at knokle for et stadigt mere bæredygtigt fødevaredanmark i samarbejde mellem land og by siden, da vi startede organisationen i 2016. Nu er det tid til at prøve nye kræfter som folketingskandidat for Venstre. Jeg forlader en stærk organisation i fuld vækst, så det er med ro i hjertet, at jeg kan sige tak for nu," siger Iben Krog Rasmussen i meddelelsen.

Fremover vil medstifter af Tænketanken Frej Marie-Louise Boisen Lendal tegne foreningen i dialog og samarbejde med resten af Frejs sekretariat, der består af 100 frivillige og bestyrelsen.

Iben Krog Rasmussen er selv opvokset på Lolland og er tidligere medlem af Ungeklimarådet, før hun stiftede Tænketanken Frej med Marie-Louise Boisen Lendal. Hun har desuden været med i bestyrelsen i Danish Quinoa Group.

Marie-Louise Boisen Lendal har erfaring som politisk assistent, erhvervskonsulent og har været ansvarlig for presse og politik i Landboforeningen Gefion samt stiftet foreningen Tværfagligt Fødevareforum.

Da hun er på barsel med sit andet barn, har bestyrelsen bedt Iben Krog Rasmussen om at fortsætte med at lede Tænketanken Frej frem til 1. oktober 2021.

Frej-direktør går efter en plads i Folketinget 

Nye medlemmer skal præge fremtidens landbrug hos tænketank 

Tænketank ønsker mere håndfast plantesats: "Markedet kommer af sig selv"

Tænketank: Arla udskyder problem med klimakompensation 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Listen med landbrugshandler over fem millioner leveres dagligt via Resights. | Foto: Mikkel Kjær

Her er de seneste landbrugshandler

Læs også