AgriWatch

Tænketank ønsker mere håndfast plantesats: "Markedet kommer af sig selv"

Tænketanken Frej foreslår et markant skifte mod flere plantebaserede fødevarer som indspark til de politiske forhandlinger om fremtidens landbrug og klimapåvirkningerne herfra.

Danmark er førende på økologi, men nu skal vi til at satse hårdere, hvis vi skal med på det plantebaserede område, mener tænketank. | Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix

Der er brug for en omlægning til proteinafgrøder på de danske marker og øget forskning i den plantebaserede fødevareproduktion. Danmark skal sætte meget større fodaftryk på markedet, for det vokser, og vi skal med på vognen nu, lyder meldingen fra Tænketanken Frej.

"Markedet kommer af sig selv og de politiske vinde blæser i retning af tiltag på dette område, fordi der er et stort pres. Så de store landbrugsvirksomheder bliver bare enten en del af dette eller, også går det forbi dem. Hvorfor ikke tage skridtet videre og satse på forarbejdninger af bælgfrugter," siger Marie-Louise Boisen Lendal, medstifter og direktør i Tænketanken Frej.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AgriWatch

OECD i voldsom nedjustering af global vækstprognose

Den vestlige økonomiske samarbejdsorganisation OECD hugger et stort stykke af sine vækstforventninger. Verdensøkonomien forventes nu kun at vokse med 3 pct. i år og 2,25 pct. næste år, og tallene kan godt blive lavere, anføres det. Tidligere var forventningerne oppe på 4,5 og 3,2 pct.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AgriWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch