AgriWatch

Tænketank ønsker mere håndfast plantesats: "Markedet kommer af sig selv"

Tænketanken Frej foreslår et markant skifte mod flere plantebaserede fødevarer som indspark til de politiske forhandlinger om fremtidens landbrug og klimapåvirkningerne herfra.

Danmark er førende på økologi, men nu skal vi til at satse hårdere, hvis vi skal med på det plantebaserede område, mener tænketank. | Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix

Der er brug for en omlægning til proteinafgrøder på de danske marker og øget forskning i den plantebaserede fødevareproduktion. Danmark skal sætte meget større fodaftryk på markedet, for det vokser, og vi skal med på vognen nu, lyder meldingen fra Tænketanken Frej.

"Markedet kommer af sig selv og de politiske vinde blæser i retning af tiltag på dette område, fordi der er et stort pres. Så de store landbrugsvirksomheder bliver bare enten en del af dette eller, også går det forbi dem. Hvorfor ikke tage skridtet videre og satse på forarbejdninger af bælgfrugter," siger Marie-Louise Boisen Lendal, medstifter og direktør i Tænketanken Frej.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AgriWatch

Politisk flertal afsætter 850 millioner til Power-to-X

Industrien bifalder bred politisk aftale om at afsætte en lille milliard til den danske deltagelse i EU's grønne brintprojekt. Den endelige udvælgelse af projekter ventes inden for uger, hvor et projekt om grøn ammoniak er med i opløbet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FødevareWatch